Sárlavina sodort el egy buszt Kolumbiában

2011.04.15. 00:50
Földcsuszamlás sodort el egy autóbuszt Kolumbiában. A járművel utazó tizennyolc utas és két sofőr közül eddig tizenöt holttestét találták meg, a többiekét még keresik.

Az autóbuszt a fővárostól, Bogotától mintegy 280 kilométerre nyugatra fekvő Manizales város közelében szerda este sodorta el egy hatalmas kő- és sárlavina. A holttesteket egy 20 kilométeres kerületű területen találták meg. Önkéntesek néhány keresőkutyával tovább kutatnak az eltűntek után, de annak esélye, hogy túlélőt találnak, a nullával egyenlő, közölte a vöröskereszt mentőszolgálatának igazgatója, César Uruena.

Kolumbiában a március közepétől május végéig tartó esős időszak most is rendkívül intenzív a La Nina nevű időjárási jelenség miatt.

A belügyminisztérium vörös riadót hirdetett az ország egyes körzeteiben, miután áprilisban a heves esőzések következtében már 37 ember halt meg, 10 eltűnt, 20 megsérült és több mint 17 ezren pedig otthona elhagyására kényszerült. Tavaly 310 ember vesztette életét, több tucatnyi eltűnt, százak sérültek meg és 2,2 millió ember vált hajléktalanná a dél-amerikai országban, ahol a történelmi rekordokat sorra megdöntő esőzések az év eleje óta pusztítottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport