Cooper-teszt közben támadtak rá diákokra

2011.05.20. 14:32

Ismeretlen fiatalok egy csoportja inzultálta és tettleg bántalmazta a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium Cooper-tesztet futó diákjait péntek délelőtt.

A Vas Népe információi szerint heten támadtak rá a belvárosban, az APEH-parkolóban a premontreis gimnazistákra, akik a Városligeti pályáról tartottak vissza az iskolába, tanári felügyelet nélkül.

Az egyenpólóban lévő diákokat először csak szidalmazták, majd bántalmazni kezdték őket. Egyiküket fejbe rúgták, a diák elájult, agyrázkódással szállították kórházba. Másik társának szintén fejsérülései keletkeztek, őt is kórházba vitték. A harmadik fiú megúszta kisebb karcolásokkal.

Az esetnek több szemtanúja is volt. A helyszíni intézkedés során begyűjtött adatok és információk alapján a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresi a feltételezett elkövetőket.

A rendőrök rövid időn belül elfogtak, majd őrizetbe vettek három gyanúsítottat, egy negyedik társukat pedig keresik. A Szombathelyi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt indított ellenük büntetőeljárást, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is, közölte a Vas megyei rendőrség.

A Cooper-teszt a szervezet állóképességének és fizikai kondíciójának felmérésére szolgáló 12 perces tesztrendszer, ez idő alatt a lehető legnagyobb távolságot kell futva megtenni.