János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harminckét halott az ukrán bányászbalesetekben

2011.07.30. 13:47 Módosítva: 2011.07.30. 20:55

Harminckét bányász vesztette életét, öt társuk pedig még mindig az eltűntek között szerepel Ukrajnában a pénteki két súlyos bányabaleset nyomán.

A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériumának szombati közlése szerint Luhanszk megye Szuhogyilszk-Vosztocsna nevű szénbányájában, ahol péntekre virradóra történt metánrobbanás - tizennyolc bányász halt meg, nyolcan pedig eltűntek. Egy másik balesetben, a szomszédos Donyeck megyében pedig hét bányász halt meg, s a mentőcsapatok még mindig négy ember után folytatnak kutatást. Ez utóbbi helyen egy emelőtorony dőlt össze, csapdába zárva a tárnákban lévő embereket: végül mintegy ötszáz bányászt sikerült kimenekíteni.

Viktor Janukovics ukrán elnök kormányzati vizsgálóbizottság létrehozását rendelte el az ügyben. Az ukrán bányákban az elavult berendezések és a biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása miatt viszonylag gyakran történnek hasonló, halálos balesetek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!