Több tízmilliós drogfogás

2011.09.07. 16:14

Több tízmillió forint értékű természetes alapanyagú és szintetikus kábítószert foglaltak le a rendőrök az elmúlt egy hét során – jelentette be Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.  Hozzátette: az akcióban együttműködtek a fővárosi, a Pest-, illetve a Hajdú-Bihar megyei nyomozók, valamint a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársai.

Az akciósorozat keretében elfogtak egy 34 éves solymári férfit, akinek lakásában 73 marihuána tövet találtak egy rendkívül jól felszerelt ültetvényen. Ennek értéke 7-10 millió forint lett volna, ha sikerül leszüretelni.

Az NNI és a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai még két embert elfogtak, akiknél több mint 40 liter ketamint találtak. Ennek feketepiaci ára 40-60 millió forint – mondta el Varga Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatvezetője.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) munkatársai a múlt héten négy embert helyeztek előzetes letartóztatásba kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A rendőrök augusztus 29-én két férfit fogtak el Budapesten. Egyikük VII. kerületi lakásában amfetamin előállítására is alkalmas vegyszereket találtak.

A nyomozók egy másik, XIII. kerületi lakásban nagy mennyiségű vegyszert, oltóanyagot, amfetaminszármazékot találtak, két szoba pedig marihuána-ültetvények termesztéséhez volt előkészítve – tájékoztatott a PMRFK felderítő osztályának vezetője.

A rendőrök további két férfit is elfogtak Budapesten, akiknél 70 amfetamin tablettát, csaknem 100 gramm marihuánát, és több százezer forint készpénzt találtak.

A nyomozók két törökbálinti droglabort is felfedeztek. Az egyikben 3 ezer gramm amfetamin előállítására is alkalmas vegyszert és kész amfetamint is találtak. A másik ingatlanban egy korábbi marihuána-ültetvényt találtak, ahol egykor akár 400-450 tő marihuána is lehetett.