Botond, Mózes
EUR 390,90 Ft
USD 375,17 Ft
12 °C
29 °C

Feketemunkások egy gyöngyösi élelmiszer-feldolgozóban

2011.10.19. 14:37

Huszonöt feketén foglalkoztatott munkásra bukkantak a Heves Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének munkatársai egy gyöngyösi élelmiszer-feldolgozó üzemben végzett ellenőrzés során - tájékoztatta a szervezet igazgatója szerdán az MTI-t.

A munkáltatók, akik bejelentés nélkül foglalkoztatják az alkalmazottakat, 30 ezertől akár több millió forintig is terjedő munkaügyi bírság kiszabására számíthatnak - közölte Boncz László. A munkaügyi hatóság kötelezte a munkáltatókat a szabálytalanság megszüntetésére, ami jelentheti az elmaradt bérterhek befizetését is.

A munkaügyi hatóság felügyelői ellenőrzés-sorozatot végeztek Gyöngyösön és környékén, amelynek keretében elsősorban a munkaviszony létesítésével összefüggő munkáltatói kötelezettségek teljesítését vizsgálták. Ennek alkalmával derült ki, hogy a gyöngyösi élelmiszer-feldolgozó üzem munkaszerződés és bejelentés nélkül foglalkoztatott munkavállalókat. A munkáltatóval szemben közigazgatási hatósági eljárás indult.

A munkaügyi hatóság továbbra is különös figyelmet fordít arra, hogy egyes munkáltatók a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetét kihasználva - a bejelentési kötelezettség elmulasztásával  kerülve meg járulékfizetési kötelezettségüket - ne jussanak jogtalan versenyelőnyhöz - mondta az igazgató.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!