Nem találják az ellopott mérget

2011.11.14. 14:22

Továbbra sem bukkantak a nyomára annak a rendkívül veszélyes méregnek, amelyet szerdán loptak el egy debreceni telephelyről – közölte Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettessel szemben, aki a debreceni Bayk András kert egyik telephelyéről  elvitt 52 kilogramm rovarölő szert, mely erősen mérgező.

Az elvitt méreg harminc centiméter magas, tizenöt centiméter széles, egy kilogramm súlyú alumíniumflakonokban van, amelyeken az alábbi felirat olvasható: Quickphos rovarölő szer.

Az alumínium-foszfid hatóanyagú rovarölő szer emberre is rendkívül veszélyes, igen mérgező, belélegezve, lenyelve súlyos, akár halálos is lehet. A szakszerűtlen tárolás, kezelés is súlyos egészségügyi panaszokat okozhat. A készítményt csak egészségügyi gázmesteri képesítéssel rendelkező személy használhatja.

A rendőrség kéri, hogy aki az említett flakonok egyikét bárhol meglátja, esetleg vásárlásra kínálják neki, haladéktalanul hívja a rendőrség 112-es, ingyenesen hívható központi számát.