Kidobta az ablakon a defibrillátort a megvadult zuglói beteg

2011.12.16. 17:39
Rátámadt az őt ellátó mentősökre egy beteg péntek délután egy zuglói lakásban, majd kidobta az ablakon az újraélesztésre használatos, közel ötmillió forint értékű felszerelést.

Győrfi Pál közlése szerint egy eszméletlen beteghez riasztották kora délután a mentőket a főváros XIV. kerületébe, a Laki Adolf utcába. A rohamkocsi ápolói a helyszínre érkezésük után azonnal megkezdték a 40 év körüli férfi ellátását, infúziót kötöttek be, majd megpróbálták felkészíteni a szállításra az eszméletlen férfit.

A beteg azonban magához tért, agresszív lett, kitépte a karjából a tűt, és ütlegelni, rugdosni kezdte a mentősöket. Egyikük valószínűleg nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A mentősök a felszerelésüket hátrahagyva a földszintre menekültek az agresszív ember elől, értesítették a rendőrséget, majd azt vették észre, hogy a férfi kidobta az első emeleti lakás ablakán a defibrillátort. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint ez a készülék nem a mentőautókban lévő szokásos, újraélesztésre használatos eszköz, hanem egy sokkal értékesebb, több funkció ellátására is alkalmas felszerelés, amelynek értéke mintegy ötmillió forint. Egyelőre használhatatlan, egy szakszervizben állapítják meg, hogy egyáltalán megjavítható-e.

A mentősökre támadó férfit végül egy másik mentőautóval szállították kórházba, míg a megsérült ápolót szintén kórházba vitték.

A zuglói férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak ügyében eljárás indul.