Tűzoltóautó karambolozott Szentmártonkátán

2012.01.15. 14:56

Több tűzoltó is megsérült Szentmártonkátán, a város belterületén vasárnap délután történt balesetben; az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kovács Viktória tájékoztatása szerint a 31-es főút 58-as kilométerénél egy Budapest irányából érkező tűzoltóautó frontálisan ütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival. A balesetet valószínűleg a személyautó sofőrjének szabálytalan előzése okozta - tette hozzá a szóvivő. Információi szerint egy tűzoltó súlyos, három könnyebb sérülést szenvedett, a személyautóban ketten sérültek meg könnyebben.

A 31-es főút érintett szakaszán a helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig teljes útzár van érvényben, a karambol körülményeit szakértők bevonásával a Nagykátai Rendőrkapitányság vizsgálja - mondta Kovács Viktória.

Loch Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy nagykátai tűzoltók szenvedtek balesetet, amikor egy tűzeset helyszínéről - az oltás végeztével - a laktanyába tartottak. A fecskendős jármű árokba borult - fűzte hozzá a szóvivő, aki megerősítette az egy súlyos sérültről szóló rendőrségi információt, ám tudomása szerint nem három, hanem két tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket. A mentők mindannyiukat egy fővárosi kórházba szállították - mondta a katasztrófavédelmi szóvivő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport