Taxistámadás Nyíregyházán, bankrablás Miskolcon

2012.01.19. 17:18
Egy biztonsági őr szakította meg Nyíregyházán azt a verekedést, amiben két taxist bántalmazott három férfi. Miskolcon egy ismeretlen tettes fegyverrel rabolt bankot.

Két taxisofőr megsérült a verekedésben, amikor egyikükre, majd a segítségére siető társára is rátámadt egy háromtagú társaság Nyíregyházán csütörtökön. A támadókat elfogták: egy 21 éves és egy 24 éves nyíregyházi, valamint egy 23 éves leveleki lakos ellen csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottak hajnalban keveredtek szóváltásba egy 63 éves taxissal, aki az erősen ittas társaság elszállítását agresszív viselkedésük miatt megtagadta. A csoport egyik tagja megütötte a gépkocsivezetőt, majd a társai is bekapcsolódtak ütlegelésébe, rugdosásába. A taxis segítségére 46 éves kollégája sietett, de őt is bántalmazta az egyik elkövető. A verekedést csak akkor hagyták abba, amikor a közeli szórakozóhely biztonsági őre közbelépett. A riasztott rendőrök elfogták és előállították a társaság tagjait, közülük a két nyíregyházi fiatalt őrizetbe vették, leveleki társuk pedig szabadlábon védekezhet a megindított büntetőeljárásban.

Csütörtök délután Miskolcon fegyverrel kiraboltak egy pénzintézetet, a rendőrség szerint személyi sérülés nem történt. Az ismeretlen elkövető bement a miskolci Árpád úti pénzintézetbe, majd ott egy fegyverrel a kezében pénzt követelt. Miután azt megkapta, a tettes távozott. A megyei főkapitányság munkatársai jelenleg is a helyszínen vannak.