ATM-eket és vállalkozókat fosztogattak

2012.02.09. 14:32

Hét és tizenkét év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta a szegedi ítélőtábla jogerősen azt a három férfit, akik a Dél-Alföld több megyéjében raboltak ki vállalkozókat és fosztottak ki bankautomatát. A vádlottak beismerték a felsorolt bűncselekmények többségét.

A három tettesnek 2007 és 2009 között nem volt állandó jövedelme és bűncselekményekből tartották fönn magukat. Az áldozatok több esetben ismert vállalkozók és vállalkozások voltak.

2007 tavaszán egy pénzváltással foglalkozó kiskunfélegyházi férfit fosztottak ki, akitől csaknem hétmillió forintot vittek el. Ugyanebben az évben egy szarvasi vállalkozóra törtek rá otthonában, akitől 2,4 millió forint értékben vittek el készpénzt és értéktárgyakat.

2008 májusában pénzkiadó automaták kifosztásával próbálkoztak. Békésszentandráson megszólalt a riasztó, Cserkeszőlőn pedig a berendezésbe juttatott gáz robbantotta föl a gépet. Ugyanebben az évben, június 7-én délben rátörtek egy szarvasi cég pénztárára, ahonnan 7,1 millió forintot raboltak el. Novemberben az elkövetők visszatértek Békésszentandrásra, ahol ekkor sikerült gázzal felrobbantaniuk a bankautomatát, a zsákmányuk 11,5 millió forint volt, a rongálási kár pedig meghaladta a 3,2 millió forintot.

2009 januárjában egy kiskunfélegyházi férfit próbáltak meg kifosztani, a sértett ellenállt, és bár súlyosan megsérült, sikerült megfutamítania a támadókat.

A vádlottakat 2009. július 26-án fogták el a rendőrök azt követően, hogy egy tiszaföldvári melléképületből 3325 karton különböző márkájú, külföldi zárjegyes cigarettát próbáltak meg ellopni összesen 18,5 millió forint érékben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport