Őzlábakat és tiltott vadászati eszközöket találtak két nyírvasvári férfinál

2012.02.09. 18:28

A nyírbátori rendőrkapitányság szerdán állatkínzás és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe két nyírvasvári férfit – írja a police.hu

Az eddigi adatok szerint a két szomszéd tiltott vadászati módszerekkel, hurokkal és nagy erejű tányércsapdával ejtett el több alkalommal különböző állatokat, őzeket és fácánokat. A rendőrség a házkutatások során megtalálta a házaik kertjében az állatok elejtésére alkalmas módon elhelyezett dróthurkokat és csapdákat.

Tányér csapda
Tányér csapda
Fotó: Police.hu

Egyikük portáján egy frissen megtisztított és felbontott fácánkakast, valamint egy vashordóban huszonnégy őzlábat találtak.

Az őrizetbe vett orvvadászok a kihallgatás során a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését elismerték, egyikük bevallása szerint az elmúlt héten az általa kihelyezett hurkokkal két macskát is elpusztított.

Dróthurok
Dróthurok
Fotó: Police.hu

A Btk. szankcionálja az állatkínzást, így akiről bebizonyosodik, hogy a jogszabályt megszegte, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha mindezt olyan módon követi el valaki, hogy az az állatnak különös szenvedést okoz, akkor három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.