Hét éve történt gyilkosság áldozatát találták meg

MTI
2004.11.24. 16:49
Nyomozás indult egy több éve eltűnt fiatalember meggyilkolása ügyében, az áldozat maradványait a Komárom-Esztergom megyei Dág határában találták meg a rendőrök - mondta Bodnár Zsolt rendőr ezredes az MTI-nek szerdán. A rendőrség hétfőn kapott névtelen bejelentést az emberi csontokról és kedden hajnalban a nyomozók megtalálták a maradványokat Dág közelében fél méter mélyen a földbe ásva - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője.

Hozzátette: ez év márciusától titkos nyomozás folyt egy 1997-ben eltűnt, feltehetően gyilkosság áldozatává vált fiatalember ügyében. Ennek kapcsán már többször is keresték a szakemberek a holttestet. A fiatalember korábban már többször is összeütközésbe került a törvénnyel, eredménytelenül körözték vagyon elleni bűncselekmény, betöréses lopás miatt - mondta a detektív.

Közölte: egyelőre emberölés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, de a nyomozóknak már van elképzelésük a lehetséges elkövetőkről. Az áldozat ismerősei között több olyan, jelenleg erőszakos bűncselekmények miatt jogerős szabadságvesztését töltő ember is van, aki látókörbe kerülhet.