Rendőrkézre került a calabriai maffia egyik vezére

MTI
2004.12.20. 11:14
Rendőrkézre került a calabriai maffia, a ,ndrangheta egyik tíz éve bujkáló vezére: a 38 éves Antonio Rosminit Reggio Calabria városközpontjában fogták el hétfőre virradóra.

Rosminit a nyolcvanas évek végén elkövetett gyilkosságok miatt körözték már tíz éve, s az egyik legkeresettebb és legveszélyesebb bűnözőként tartotta számon az olasz belügyminisztérium. A maffiózó bérgyilkosként kezdte, majd egy helyi klán élére került, s az utóbbi években a Pasquale Condello vezette ,ndgrangheta-csoport második embere lett. Több mint tíz évvel ezelőtt Rosmininek azért sikerült elkerülnie a börtönt, mert lejárt előzetes letartóztatásban való tartásának határideje, s addigra a nyomozóknak nem sikerült elegendő bizonyítékot gyűjteniük. A fogdából kikerülve a maffiózó azonnal illegalitásba vonult, s rejtekhelyéről irányította klánját.

A calabriai rendőrök és az országos maffiaellenes parancsnoksággal együttműködve egy lakásban lepték meg a körözött maffiavezért, aki letartóztatásakor nem tanúsított ellenállást. Az 1989-ben elkövetett gyilkosságok, az akkori véres, több száz halottat követelő maffiaháborúban játszott szerepe miatt minden jel szerint életfogytiglani börtönbüntetés vár Rosminire.