Huszonöt évet kapott a homoszexuális kapcsolat miatt gyilkoló katona

MTI
2004.12.20. 18:59
Agyonlőtte 17 éves iraki katonatársát egy Irakban szolgáló amerikai katona, miután kölcsönös beleegyezéssel szexuális kapcsolatot létesítettek egy őrtoronyban. A 21 éves Federico Daniel Meridát, a Nemzeti Gárda tagját 25 év börtönre, lefokozásra és a hadseregtől való dicstelen elbocsátásra ítélte a hét végén egy statáriális bíróság Észak-Carolina államban.

A helyi lap, a raleigh-i The News and Observer a bírósági aktákból megtudta, hogy a nős férfi, egy kisgyermek apja, beismerte bűnösségét és azzal indokolta tettét, hogy a szexuális aktus utáni bűntudat közepette "elvesztette a fejét". A különös "szerelmi dráma" május 11-én történt Bagdadtól északra, egy Tikrít környéki katonai táborban. Az amerikai katona 11 golyót eresztett karabélyából őrtársába, akivel percekkel korábban az érzéki gyönyöröknek adta át magát.

A tettes első vallomásában azt állította, hogy az iraki fiú pénzt követelt tőle, majd azt, hogy szexre kényszerítette, és csak harmadjára vallotta be az igazat, így két hamis tanúvallomásért is felelnie kellett.