Nem vallott a vadászbaleset gyanúsítottja

MTI
2005.01.18. 13:01
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a vasárnapi hosszúhetényi vadászbaleset egyik résztvevőjét, közölte a rendőrség az MTI-vel. "A férfi megtagadta a vallomástételt, de a helyszíni szemle és a szakértői vizsgálatok eddigi eredményei alapján alapos a gyanú: ő felelős azért, hogy egy vadász vétlen lövés következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett" - mondta el kedden a Komlói Rendőrkapitányság megbízott bűnügyi igazgatója.

Dömös Zoltán a hétvégi történtekről annyit mondott, hogy egy baráti társaság fácánra vadászott a Hosszúhetény közeli erdőkben. Az egyik kiszemelt, felröppenő madárra többen is emelték sörétes puskájukat, az egyik fegyver azonban véletlenül elsült, s a lövedékei fejbe találták az egyik vadászt. A férfi a Pécsi Tudományegyetem baleseti és kézsebészeti klinikájára került, majd onnan átszállították az idegsebészetre, ahol megoperálták.

A klinika a betegről a hozzátartozók kérésére nem ad információt, az MTI úgy értesült, hogy állapota továbbra is kritikus.