Vízbe dobták társukat a belgrádi tinédszerek

MTI
2005.01.21. 13:46

Sokkoló bűntény borzolja a belgrádiak idegeit: a főváros központi hídjáról feltételezhetően tizenéves fiatalok a Szávába dobták egyik társukat, s a barbár tett áldozata belefulladt a vízbe.

Az égbekiáltó bűntény csütörtökön kora reggel történt. Egyelőre csak szemtanúk vallomásából lehet tudni, hogyan történt az eset. Egy buszvezető a járművét vezetve pillantott meg négy-öt 12-15 éves fiatalt, amint a Branko híd járdáján lökdösnek valakit, majd kezénél-lábánál fogva bedobták a magasból a jéghideg folyamba. A parton horgászók szemtanúi voltak ennek, s hallották, amint elhalkulnak a vízbedobott személy kiáltásai. A hangból ítélve mindannyian azt mondják, hogy gyerek, valószínűleg kislány lehetett az áldozat.

A buszvezető és a horgászok is azonnal értesítették a folyami rendőrséget, de a biztonságiak már későn értek a helyszínre. Mivel a tettesek a híd közepén dobták vízbe az áldozatot, a horgászoknak esélyük sem volt arra, hogy segítsenek rajta. A rendőrség egyelőre nem derített fényt a tettesek kilétére, a holttestet sem találták meg. A rendőrség a belgrádi médián keresztül kérte a szemtanúk jelentkezését.