Lebukott kábítószer terjesztők Kisvárdán

MTI
2005.04.11. 11:36

Lebukott három kábítószer terjesztő és tizennégy fogyasztó Kisvárdán, akik ellen a rendőrség eljárást indított - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel. Az érintettekre vasárnap éjjel a kisváros egyik szórakozóhelyének gépkocsi parkolójában figyeltek fel a járőrök, a fiatalok jól láthatóan drog hatása alatt álltak - mondta Fülöp Gergely.

A rendőr hadnagy hozzátette: a nyomozók több személyt előállítottak, majd összesen 14 személlyel szemben indítottak eljárást kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanújával. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a drogfogyasztókon keresztül a rendőrség eljutott a terjesztőkig is, három - 31, 20 és 19 éves - helyi fiatal árusította a kábítószert és még 18 éven aluliaknak is adtak az úgynevezett diszkó drogokból. A dílereket a megyei rendőr-főkapitányság őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat a bíróságon - emelte ki Fülöp Gergely.

Megjegyezte: a fogyasztóknál extasy tablettákat találtak a nyomozók, a terjesztőknél megtartott házkutatás nem végződött eredménnyel, ők valószínűleg csak annyi anyagot szereztek be valahonnan, amennyit egyetlen éjszaka el tudtak adni.