Árad a magyarországi folyók többsége

MTI
2005.04.21. 13:31
Árad a magyarországi folyók többsége, számos folyón készültséget rendeltek el, tájékoztatta az MTI-t az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint Dunán a vízállás csak megközelíti a fokozati szintet, a Tiszán megállt az apadás és a folyó felső szakaszán árad, a Maros intenzív áradása miatt másodfokúra kellett emelni a készültséget, Szegednél szintén áradás tapasztalható. A Zagyván az újabb csapadék következtében Apc körzetében ismét készültséget kellett elrendelni. A Körösök vízgyűjtőjén lehullott csapadék miatt mára a Fehér- és a Kettős-Körösön rendeltek el készültséget, az elkövetkezendő napokban a Fehér-Körösön a másodfokú készültséget megközelítő tetőzésre lehet számítani. A Túron és a Fekete-Körösön is várhatóan készültséget kell majd elrendelni.

Borsodban és környékén az utóbbi három napban lehullott 40-60 milliméter eső következtében a Sajón is első fokú készültséget rendeltek el. Csütörtök reggel összesen 1054 kilométer hosszúságú védvonalon tartottak készültséget.