Ingyen kézbesíti a felajánlásokat Mátrakeresztesre a posta

2005.04.21. 16:52

Április 25-től, azaz jövő hétfőtől az ország valamennyi postahelyén díjmentesen lehet adományokat befizetni rózsaszín csekken a "Mátrakeresztesi Árvízkárok Hely-reállítása" megjelöléssel a mátrakeresztesi önkormányzat 11741024-15450827-10130005 számlájára, írja közleményében a Magyar Posta.

Csütörtökön az esőzések sújtotta területre szállítja a cunami után Srí Lankán már bevált víztisztító gépet a fővárosi önkormányzat. A délkelet-ázsiai szökőár után ötvenezer ember napi ivóvízszükségletét biztosította, korábban a tiszai és kárpátaljai árvizek idején látta el tiszta vízzel a lakosságot. A bármilyen minőségű szennyezett vízből ivóvizet előállító berendezés naponta húszezer liter csomagolt ivóvizet készít az elöntött mátrai települések polgárainak. A Fővárosi Polgári Védelem ezzel egy időben tíz darab épületszárító berendezést szállít Heves megyében, ahol szintén gondot okoztak a heves esők.

Az elmúlt napok nagy esőzései komoly anyagi kárral járó, nagy pusztítást végeztek Pásztó-Mátrakeresztesen és a környék más településein. A kiáradt Csörgő-patak házakat, melléképületeket mosott el.