Kigúnyolta az apja, megölte szüleit

MTI
2005.06.22. 17:46

Megölte apját és anyját egy 15 éves japán középiskolás diák - vallomása szerint azért, mert apja kigúnyolta. A fiú, akinek nevét, tekintettel arra, hogy fiatalkorú, nem közölték, késsel szurkálta halálra 42 éves apját és 40 éves édesanyját. Anyjával kapcsolatban azt mondta: vele azért végzett, mert úgyis folyton azt hajtogatta, hogy meg szeretne halni.

Az áldozatokra hétfőn találtak rá egy munkásszálláson lévő lakásban, ahol tűz ütött ki, mivel szüleinek megölése után a fiú benzinnel locsolta le a lakást, majd eltávozása előtt időzített gyújtószerkezetet helyezett el benne, amely működésbe is lépett. A tüzet sikerült eloltani, a munkásszállás többi lakójának nem esett baja.

Az ifjú gyilkost, aki hétfőtől eltűnt, nem ment iskolába és mobilját is kikapcsolta, szerdán reggel tartóztatta le a rendőrség egy szállodában. A hotel portásának feltűnt az egyedül érkező fiú, aki ugyan hamis néven jelentkezett be, de igazi lakcímét adta meg - amelyen már körözték. A kiérkező rendőrök a fiúnál megtalálták a kést is, amellyel szörnyű tettét végrehajtotta.