Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiürítették a katowicei repülőteret bombafenyegetés miatt

MTI
2005.08.06. 15:17
Pokolgépes fenyegetés miatt szombaton kiürítették Katowice nemzetközi repülőterét, amely a dél-lengyelországi nagyváros közelében, Pyrzowicéban található - közölte a lengyel rendőrség szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy egy ismeretlen személy olyan SMS-üzenetet küldött, amely szerint a repülőtéren pokolgépet helyeztek el, ezért a rendőrség haladéktalanul akcióba lépett. Leállították a repülőjáratok indítását és fogadását, az utasokat és várakozókat az épületekből a parkolóba kísérték. Rendőrségi szakértők megkezdték a repülőtér átkutatását és a névtelen fenyegető kilétének megállapítását.

Lengyelországban nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel számolhat az a személy, aki hamis bombariadót okoz, kiskorú elkövető esetében pedig a szülők kötelesek fedezni a rendőrségi akció költségeit.