Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízmillió pekingit fenyeget a Maca

MTI
2005.08.08. 17:13

Legkevesebb 18 ember vesztette életét Kínában a Maca tájfun és az özönvízszerű esőzések következtében. A keleti partvidéken hétfőre nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma, egyedül Sanghajban négyen haltak meg. Sanghaj két nagy repülőterén mintegy ezer járatot töröltek, ami százezer utast kényszerített veszteglésre. A várost átszelő Huangpu folyón az eddig legmagasabb vízállást mérték.

A trópusi szélvihar tízmillió embert érint közvetlenül. A mezőgazdaság jelentős károkat szenvedett, ezenkívül sok út és elektromos vezeték is megrongálódott.

Pekingben az elmúlt tíz év legfenyegetőbb viharait várják kedd éjszakára. Az embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon, a víztározókat felkészítik a rendkívüli mennyiségű csapadék befogadására. A tájfun fogadására felkészülve előzőleg 1,24 millió embert menekítettek ki otthonából Kínában.