Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lakóház tetőszerkezete égett a IX. kerületben

MTI
2005.08.09. 19:05

Mintegy 400-500 négyzetméteren égett egy fővárosi IX. kerületi lakóház sátortető szerkezete kedden délután, a tüzet estére sikerült eloltatni - mondta a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek. A Kinizsi utcai hatemeletes ház lakóit sikerült kimenteni, személyi sérülés nem történt - közölte Molnár Péter.

#alt#
Sokáig füstölt az épület (Fotó: Papp Péter)

A szóvivő beszámolt arról, hogy a mentést egy ideig vízhiány nehezítette, így a riasztási fokozat négyes, kiemelt volt. A helyszínre 28 járművel 102 tűzoltó érkezett ki, akik az épületen belül hét vízsugárral, kívül két emelőkosaras vízsugárral oltották a tüzet. Molnár Péter tájékoztatása szerint az épületben több tízmillió forintos kár esett, emellett a lehulló vakolat és pala több ott parkoló személygépkocsira esett rá.

A tűzoltóság szóvivője elmondta: az eddigi információk szerint a nap folyamán az épületen folyó tetőszigetelési munkálatok során lobbant fel a tűz, a tanúmeghallgatások, a helyszíni szemle azonban folyamatban van.