Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdőtüzek Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban

MTI
2005.08.20. 19:24

Újjáéledtek Portugália középső részén az erdőtüzek, számos települést kellett kiüríteni emiatt - közölték szombaton a tűzoltók. A lángok péntek este kaptak újra életre a portugál fővárostól kétszáz kilométerre északra, Pampilhosa da Serra térségében, ahol előzőleg öt napon keresztül tomboltak.

Az ország középső és déli részén további 16 tűz eloltásán fáradoznak a tűzoltók szombaton. A legnagyobb kiterjedésű tüzek Vila Real, Viseu, Guarda és Leiria térségében égtek. A tüzek idén nyáron eddig 140 ezer hektáron pusztították el a növényzetet a lángok, nagyobb területen, mint tavaly egész évben.

Ugyanezen a napon a spanyolországi Galíciában nyolc helyen tombolt tűzvész, ebből öt - Pontevedra tartományban, illetve az Ourense tartománybeli Monterreinél - lakott területet fenyegetett. A helyi hatóságok feltételezik, hogy valamennyi szándékos gyújtogatás eredménye.

Franciaország déli részén újabb tragédia történt ottani erdőtüzek oltása közben: Ardeche körzetben lezuhant a munkálatokban segédkező egyik repülőgép, és mindkét utasa meghalt. Már több repülőgép szenvedett tragikus kimenetelű balesetet idén nyáron a francia erdőtüzek oltása közben.