g
Gusztáv
3 °C
7 °C

Erdőtüzek Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban

MTI
2005.08.20. 19:24

Újjáéledtek Portugália középső részén az erdőtüzek, számos települést kellett kiüríteni emiatt - közölték szombaton a tűzoltók. A lángok péntek este kaptak újra életre a portugál fővárostól kétszáz kilométerre északra, Pampilhosa da Serra térségében, ahol előzőleg öt napon keresztül tomboltak.

Az ország középső és déli részén további 16 tűz eloltásán fáradoznak a tűzoltók szombaton. A legnagyobb kiterjedésű tüzek Vila Real, Viseu, Guarda és Leiria térségében égtek. A tüzek idén nyáron eddig 140 ezer hektáron pusztították el a növényzetet a lángok, nagyobb területen, mint tavaly egész évben.

Ugyanezen a napon a spanyolországi Galíciában nyolc helyen tombolt tűzvész, ebből öt - Pontevedra tartományban, illetve az Ourense tartománybeli Monterreinél - lakott területet fenyegetett. A helyi hatóságok feltételezik, hogy valamennyi szándékos gyújtogatás eredménye.

Franciaország déli részén újabb tragédia történt ottani erdőtüzek oltása közben: Ardeche körzetben lezuhant a munkálatokban segédkező egyik repülőgép, és mindkét utasa meghalt. Már több repülőgép szenvedett tragikus kimenetelű balesetet idén nyáron a francia erdőtüzek oltása közben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!