Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirándulókat gyilkoltak muzulmán szélsőségesek

MTI
2005.08.21. 07:45
Hat kirándulót gyilkoltak meg brutális módon muzulmán szélsőségesek helyi idő szerint szombaton Algéria keleti részén, egy erdős térségben. A helyi biztonsági szervek közlése szerint a támadás Batna körzetében történt, a fővárostól, Algírtól mintegy 350 kilométerre keletre. A fegyveres muzulmánok mintegy tucat kirándulóra támadtak rá, elrabolták értékeiket és hatnak közülük egyszerűen átvágták a torkát. A többieket elhurcolták, később azonban - egy nő kivételével - elengedték őket. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a különböző szélsőséges csoportok közül melyik követte el a kegyetlen merényletet.

Algériában több mint tizenhárom éve polgárháború tombol a hadsereg és a szélsőséges muzulmán erők között. Az összecsapásokban több mint százhúszezer ember vesztette életét. Abdel-Azíz Buteflika elnök szeptember 29-re referendumot írt ki a nemzetki megbékélést célzó tervének jóváhagyására.