Judit
2 °C
7 °C

Esőzés után belvíz fenyeget Nyugat-Magyarországon

MTI
2005.08.21. 19:22

Főként a dunántúli megyékben okoznak gondot az esőzések, a víz sok helyen elárasztotta az utcákat és a pincéket, betört az udvarokba. A vasárnap reggelre lezúduló csapadék, valamint a délután újra kezdődött esőzések főként Vas, Veszprém, Somogy, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében okoznak gondokat.

Veszprémben a délutáni órákban rövid idő alatt öt településről 24 bejelentés érkezett, míg Somogyban négy településről hat esetben riasztották a tűzoltókat. Veszprémben Nemesgulácsra, Kisapátiba, Badacsonytomajra, Badacsonytördemitre, Lesencetomajra kellett leginkább szivárgásokhoz, kisebb vízbetörésekhez kivonulniuk a tűzoltóknak, akik folyamatosan szivattyúzzák a garázsokból, pincékből és a lakásokból a beszivárgott vizet.

A Somogy megyei Csurgón egy lakóépületet körbevett a víz, Lad településen pedig egy útszakaszt fenyeget elöntéssel. A megyében Balatonfenyves és Inke körzetében is szivattyúzással igyekeznek járhatóvá tenni több útszakaszt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?