Bányai ezredesként mutatkozik be a csaló

2005.10.24. 12:28

Többszörösen visszaeső, rendszeresen bűnöző életmódot folytató csalót keres a rendőrség Heves megyében - értesült a HavariaPress. A 60 éves Baranyi János ellen legutóbb amiatt tettek feljelentést, mert a férfi egy nem létező közös ismerősre hivatkozva 12 ezer forinttal károsított meg egy sértettet. Az idős ember rövid beszélgetés után kölcsönt kért a károsulttól, aki a pénzt azóta sem kapta vissza.

A feltehetőleg számos hasonló bűncselekményt elkövető férfi csalásai alkalmával minden alkalommal mint dr. Bányai János nyugállományú ezredes mutatkozik be, és régi, közös katonai emlékekre hivatkozva kezdeményez beszélgetést. Rendszerint arra hivatkozik, hogy fiával érkezett autóval, ám a pénztárcája a kocsiban maradt, így nem tud hazautazni, ezért egy napra 10-12 ezer forintos kölcsönt kér. Előfordult, hogy a pénzért cserébe felajánlotta telefonját, amit aztán mégsem hagyott a kölcsönadónál.

A keresett férfi körülbelül 170 centi magas, őszes kefefrizurát visel, kétoldalt elöl kopaszodik. Fekete, műanyag keretes, vastag - körülbelül kilenc dioptriás - szemüveget visel. Bajusza, szakálla nincs, erőteljes, de nem kövér testalkatú; bőbeszédű, viselkedése lezser. A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud a férfi hollétéről, jelentkezzék a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon, vagy hívja az ismert segélyhívó számok bármelyikét.