Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Benzinkúti tolvajokat fogott a rendőrség

MTI
2005.12.15. 21:22

Fél órán belül elfogták a rendőrök a turai benzinkút pénztárának kifosztóit, két gyanúsított kihallgatása megkezdődött - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Eddig annyit lehet tudni, hogy délután fél hatkor egy terepjáró gördült az egyszemélyes benzinkúthoz, és a kocsiból kiszálló két férfi mondvacsinált ürügyekkel feltartotta a benzinkutast. Időközben egy harmadik férfi érkezett gyalog a kúthoz, betért az ott lévő üzletbe, ahonnan mint később kiderült legalább félmillió forintot vett el a kasszából, majd távozott. A két autós is visszaült kocsijába és elhajtottak.

Nem messze a kúttól felvették a szatyorral a kezében gyalogoló társukat. Ez a mozzanat lett gyanús a kutasnak, megjegyezte az autó rendszámát, majd értesítette a rendőrséget. A dányi körzeti megbízott néhány perc múlva utolérte őket, megállította a terepjárót, hogy igazoltassa a benne ülőket. Közülük az egyik a szatyorral a kezében bemenekült a közeli erdőbe.

Társait egy 28 éves budapesti és egy 33 éves budaörsi férfit bekísérték a gödöllői rendőrkapitányságra, ahol megkezdődött a kihallgatásuk. A menekülő gyanúsítottat a Tura és Vácszentlászló közötti erdőben az esti sötétben is keresik a rendőrök.