Valér
4 °C
8 °C

Rablógyilkossággal gyanúsítanak egy amerikai matrózt

MTI
2006.01.06. 11:17
Az amerikai haditengerészet katonai rendészete rablógyilkosság gyanújával őrizetbe vett egy amerikai matrózt Jokoszuka japán város amerikai haditengerészeti támaszpontján.

A japán sajtó névtelenül idézett illetékesekre hivatkozó jelentései szerint a 21 éves amerikai gyanúsított beismerte, hogy ő ölte meg azt az 56 éves japán nőt, akinek holttestét kedden a kora reggeli órákban találták meg Jokoszuka egyik utcáján. Az áldozat munkába igyekezett a hajnali órán, amikor támadás érte. Támadója összeverte, és elrabolta kézitáskáját. Az asszony belehalt az egyik ütésbe, amelyet a fejére mért támadója. Az elrabolt retikült néhány száz méterrel odébb megtalálták, de a pénztárcát elvitte belőle a tettes.

A japán lakosság egy része követlei, hogy vonják ki az országból az ott állomásozó amerikai erőket. Valószínű, hogy a mostani eset e követelések újabb hullámát váltja ki a távol-keleti országban. Mintegy 50 ezer amerikai katona, illetve tengerész állomásozik japán földön egy kétoldalú biztonsági szerződés értelmében. Washington és Tokió októberben megállapodott, hogy hétezer amerikai tengerészgyalogost átvezényelnek a japán Okinava szigetéről az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigetre, amely a Csendes-óceán nyugati medencéjében, Mikronéziában fekszik.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft