Valér
4 °C
8 °C

Beszakadt egy stadion tetőszerkezete Csehországban

MTI
2006.02.10. 20:22

Beszakadt pénteken kora este a vizes hó nagy súlya alatt egy téli stadion tetőszerkezete Csehországban. A balesetnek áldozata nincs, mert a létesítményt időben kiürítették - közölte pénteken este a közszolgálati Cseh Televízió.

A dél-morvaországi Humpolec város téli stadionjában éppen a helyi fiatal jégkorongozók tartottak edzést, amikor recsegni, ropogni kezdett a tetőszerkezet. "A gyerekek edzést tartottak a jégen. Egyszer csak megmozdultak a tartóoszlopok, repedezni kezdett a tetőszerkezet. Azonnal mindenkit kimenekítettünk. Nemsokára, néhány pillanat alatt az egész tetőszerkezet összeomlott. Hatalmas szerencsénk volt" - írta le a helyzetet a prágai rádióban Jirí Kucera, polgármester.

Kucera megjegyezte, hogy az edzés idején, tehát röviddel a baleset előtt, mintegy 35-40 személy volt a csarnokban, amelyet alig 14 hónapja vett birtokába a helyi Jiskra Humpolec sportklub.

A sors iróniája, hogy a város vezetésének kérésére a múlt héten a stadiont építő cég ellenőrizte a létesítményt, s biztosította a várost és a klubot, hogy számításai szerint minden rendben van, s a tetőszerkezet kibírja a nagy hó által okozott terhelést. Az utóbbi napokban több mint három tucat tetőszerkezet omlott össze Csehországban a rajtuk megtelepedett hó súlya alatt. A balesetekben egy ember életét vesztette, néhányan megsebesültek, s jelentős anyagi károk keletkeztek.