Konrád
8 °C
26 °C

Százan meghaltak a vásári tűzvészben Indiában

MTI
2006.04.10. 19:29

Legkevesebb száz ember vesztette életét hétfőn Indiában a fővárostól északra fekvő Mirát városban egy elektronikai vásáron kitört tűzvészben - közölte az indiai televízió. Eddig 45-50 holttestet szállítottak be a város halottasházába, többségük nő.

A baleset időpontjában, az árubemutató zárónapján kétezren lehettek a tűzeset helyszínén, a város Victoria parkjában megnyílt vásáron, amelyen a legújabb elektronikai termékekkel ismerkedhettek az érdeklődők. A tűzvészt az első információk szerint rövidzárlat okozta, szemtanúk szerint egy légkondícionáló berendezés gyulladt ki a kiállítóteremként szolgáló, fém tartószerkezetű három óriási sátor egyikében. A sátrak kivétel nélkül leégtek.

Mint azt a helyi rendőrség egyik illetékese elmondta, a sátor, ahol a lángok először fellobbantak, több mint 100 méter hosszú volt, "egyetlen vészkijárattal, amelyen a bentlévők csak egyesével tudtak kijutni" a szabadba. A legtöbb halálos áldozat a kijárat közelében hevert, Szabarval rendőrfőnök szerint sokuk a tülekedésben a földre esett, s ez okozta végzetét.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft