Hajózási szezonnyitó a Balatonon

MTI
2006.04.25. 14:24

Szezonnyitó tájékoztatót tartott a Balatoni Hajózási Rt. kedden a Badacsony katamarán fedélzetén. Horváth Gyula, a társaság vezérigazgatója a balatonboglári kikötőből kifutott hajón tájékoztatta a déli part polgármestereit. Beszámolt arról, hogy 24 személyhajó és egy 25 fős kalandvitorlás várja a hajózni vágyókat, Szántód-Tihany között pedig 4 komp szállítja az utasokat a két part között.

A Balatonon 22 kikötőből indulnak sétahajók, amelyeken az idén is féláron utazhatnak a tó környéki települések lakói.

A Balatonra utazóknak a vasúttársasággal közös akcióban Balaton Mix néven kedvezményes jegyet árusítanak, amelyet 30 napon belül három egymást követő napon lehet felhasználni. Emellett üdülési csekkel is lehet fizetni a hajókon.

Május közepén átadják a balatoni flotta legújabb személyhajóját, amelyet Törökországban vásároltak 205 millió forintért. A csaknem 40 méter hosszú, 450 személyes motoroshajó másfél év dunai vesztegelés után, a múlt év őszén érkezett meg a siófoki kikötőbe. A vezérigazgató tájékoztatása szerint előreláthatóan 2009-ben elindítják a második kompjáratot a Balatonon, Fonyód és Badacsony között.