Tizenkét évet kapott a pedofil úszóedző

MTI
2006.04.25. 15:20

Tizenkét évi börtönre ítélt az angliai Leicester koronabírósága egy 79 éves volt úszóedzőt, aki több mint fél évszázadon át molesztálta a gondjaira bízott gyerekeket. Roy Clarke a vád szerint az 1944-1997 között időszakban közeledett kiskorúakhoz.

Clarke-ra összesen öt kiskorú lány és három fiú szexuális bántalmazását sikerült rábizonyítani, de a rendőrség biztos abban, hogy a volt edző áldozatainak tényleges száma ennek a sokszorosa. A ma már tolószékbe kényszerülő agg perverz 53 évnyi üzelmeire két éve derült fény, amikor az egyik áldozat elszánta magát, és feljelentette volt "mesterét".

Kiderült, hogy Clarke az edzéseit látogató fiúkat és lányokat különböző ürügyekkel rendre a lakására csalta, ahol szexuális kapcsolatot létesített velük, nem egyszer pornófilmek vetítésével megteremtve a (neki) megfelelő hangulatot. A pedofil edző az áldozatok hallgatását évtizedeken át pénzzel vagy édességekkel vásárolta meg.

A drákói brit törvények alapján a felnőtt által kiskorúval létesített szexuális érintkezés automatikusan gyermek sérelmére elkövetett nemi erőszaknak számít, függetlenül attól, hogy a kiskorú fél beleegyezett-e az aktusba, vagy sem, és az ilyen bűncselekményért életfogytig tartó börtönt lehet kiszabni.