Hétmillió koronát fizettek ki a hejcei áldozatok hozzátartozóinak

MTI
2006.05.02. 17:50

A szlovák védelmi minisztérium honlapjának tanúsága szerint Szlovákiában eddig 7 millió koronát juttattak el a január 19-én Magyarországon szerencsétlenül járt szlovák katonai repülőgép áldozatainak családjaihoz, de a komolyabb összeget jelentő kártérítést csak akkor fizetik ki, ha a szerencsétlenséget előidéző okokat is sikerül feltárni.


Klikk a képre!

Az AN 24-es szlovák katonai repülőgép, amely koszovói békemisszióból hazatérő katonákat szállított, a Hejce határában álló Borsó-hegynek ütközött, alig harminc kilométernyire célállomásától, a kassai repülőtértől. A gépen utazó 43 személy közül 42 meghalt, egy 27 éves férfi csodával határos módon élte túl a balesetet. A vizsgálat azóta sem derítette ki egyértelműen a szerencsétlenség okát.

A 42 áldozat hozzátartozói közül eddig negyven család részesült kártérítésben. A két további áldozat egyike civil személy volt, az ő családja a kormány külön döntése nyomán, napokon belül megkapja a kijáró összeget, a másik pedig rövidesen szintén számíthat rá, de előbb még bizonyos formaságokat köteles teljesíteni.