Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tizennégy éves fűterjesztőt fogtak el Szegeden

MTI
2006.05.18. 23:06

Tizennégy éves marihuána-terjesztőt fogtak el Szegeden - közölte az MTI-vel csütörtökön a rendőrség, megerősítve az RTL Klub kereskedelmi televízió híradójának információját. A szegedi és a megyei kapitányság hónapok óta dolgozott az ügyön; a kábítószer-terjesztő bandát múlt csütörtökön fogták el - mondta el Sövényházy Edit, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozója.

A kamasz fiú, aki néhány hónapja töltötte be a 14. életévét, terjesztette és fogyasztotta is a füvet; a vizsgálatnál a rendőrök több embert kihallgattak, akik a gyereknek kábítószert adtak. Az RTL Klub Híradója úgy tudja, tíz személynél tartottak házkutatást, amelynek során 50-60 gramm marihuánát, mintegy kétszázezer forint kézpénzt és kábítószer fogyasztására alkalmas eszközöket találtak a nyomozók.

A fiú nem az iskolában terjesztette a könnyűdrogot, de az iskola jelzésére indult a nyomozás, ugyanis a tanároknak feltűntek a "bandázó" gyerekek. A kamasz az eljárásban együttműködő volt, tettét megbánta; ellene kábítószer terjesztésért és fogyasztásért indult büntető eljárás. A nyomozás tovább folytatódik az ügyben, eddig tíz embert állítottak elő. Bár a gyerekek egyre fiatalabb korban kerülnek kapcsolatba a kábítószerrel, nem jellemző a fiatalkorú terjesztők jelenléte - hangsúlyozta a nyomozó.