Felmentették a BRFK két vezetőjét

MTI
2006.05.30. 12:34

Indoklás nélkül felmentette a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedés-rendészeti főosztályának két vezetőjét Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya. Schőn Péter a BRFK szóvivője megerősítette ezzel a Népszava információját. Mint mondta: "a főkapitánynak (...) a jogszabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy indoklás nélkül felmentsen valakit a vezető beosztásából".

A két vezető öt nap gondolkodási időt kapott arra, hogy döntsenek arról: elfogadják-e alacsonyabb beosztásukat. A felvetésre, hogy a Népszava szerint az ügy összefüggésben állhat egy ügyészi eljárással, a szóvivő azt mondta: "a lap, amit ír, az egy feltételezés (...), azzal kapcsolatban nekünk nincs mit nyilatkoznunk".

A Népszava hivatalosan meg nem erősített értesülések alapján azt írta, hogy a két osztályvezető ellen a Budapesti Nyomozó Főügyészség indított eljárást, miután velük kapcsolatban bűncselekmények gyanúja vetődött fel. A lap szerint az eljárás visszaadott forgalmi engedélyekkel és egy állítólagos fiktív szerződéssel is kapcsolatban lehet. A jogerős ítéletig mindkettejüket megilleti az ártatlanság vélelme - írta a Népszava.