Akár napokig is állhat a villamosforgalom a Nagykörúton

Index
2006.07.15. 07:55

Az Index információi szerint kidőlt egy Elmű-oszlop péntekről szombatra virradóra a Margit hídon. A BKV ezért villamospótló járatokat állított üzembe.

Az oszlop kidőlése a VEKE szerint azzal függ össze, hogy átépítik a felsővezeték-rendszert a hídon is, ám a régi oszlopok esetleg nem bírják a terhelést. Ezek a szerkezetek egyébként az Elműhöz tartoznak a Margit hídon, a BKV felsővezetékeit ilyen lámpaoszlopokra erősítik rá.)

Az Index munkatársa szombat reggel a Margit hídon járt, és látta, hogy egy daruskocsi tartja a megdőlt oszlopot. Információink szerint korábban az oszlop keresztben feküdt a hídon, már csak ezért sem járhattak a villamosok. Most már fogalmai akadály nem nehezíti közvetlenül a közlekedést, de meg kell támasztani a megdőlt oszlopot.

A BKV fődiszpécsere lapunknak elmondta, hogy vizsgálják az oszlopokat, elsősorban statikailag, de egyelőre nem bizonyított, hogy az új felsővezeték-rendszer miatt dőlt ki az oszlop. Villamosforgalom a vizsgálat befejezéséig nem bonyolódhat az adott szakaszon, ezért pótló buszjáratokat állított be a BKV.