Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akár napokig is állhat a villamosforgalom a Nagykörúton

Index
2006.07.15. 07:55

Az Index információi szerint kidőlt egy Elmű-oszlop péntekről szombatra virradóra a Margit hídon. A BKV ezért villamospótló járatokat állított üzembe.

Az oszlop kidőlése a VEKE szerint azzal függ össze, hogy átépítik a felsővezeték-rendszert a hídon is, ám a régi oszlopok esetleg nem bírják a terhelést. Ezek a szerkezetek egyébként az Elműhöz tartoznak a Margit hídon, a BKV felsővezetékeit ilyen lámpaoszlopokra erősítik rá.)

Az Index munkatársa szombat reggel a Margit hídon járt, és látta, hogy egy daruskocsi tartja a megdőlt oszlopot. Információink szerint korábban az oszlop keresztben feküdt a hídon, már csak ezért sem járhattak a villamosok. Most már fogalmai akadály nem nehezíti közvetlenül a közlekedést, de meg kell támasztani a megdőlt oszlopot.

A BKV fődiszpécsere lapunknak elmondta, hogy vizsgálják az oszlopokat, elsősorban statikailag, de egyelőre nem bizonyított, hogy az új felsővezeték-rendszer miatt dőlt ki az oszlop. Villamosforgalom a vizsgálat befejezéséig nem bonyolódhat az adott szakaszon, ezért pótló buszjáratokat állított be a BKV.