Jolán
2 °C
4 °C

Nem bírtak a lopott hajóval

MTI
2006.07.17. 15:56
Lekéste a kompot, ezért elkötött egy halászhajót két férfi Írországban, de a mivel nem tudtak hajót vezetni, lopott járművük a brit partok közelében körözni kezdett, úgyhogy a mentőegységeknek kellett közbelépniük. Több órás vergődés után ők maguk hívtak segítséget, igaz, az ír parti őrséget szerették volna "tárcsázni", de helyette hamarosan a brit parti őrség egységei jelentek meg. Nem csoda, hiszen addig-addig szerencsétlenkedtek a halászhajóval, míg - akaratlanul - vagy 12 mérföldre eltávolodtak az ír partvidéktől.

A brit mentőegységek több hajóval és egy helikopterrel érkeztek az ide-oda hányódó, de leginkább keringő halászhajóhoz. A rendőrök először őrizetbe vették, majd szabadon engedték a két balfácánt. Aztán megint őrizetbe vették őket, mert az ellopott vízi jármű időközben értesített tulajdonosa a helyszínre érkezve sérüléseket fedezett fel halászhajóján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?