Olivér
4 °C
8 °C

Álrákos tolvajbandát buktattak le?

MTI
2006.07.17. 16:48
Lengyel profi autófosztogatók általuk lefizetett orvosoktól rákbetegségről szóló diagnózisokat kértek és kaptak, hogy lebukásuk esetén így ússzák meg a börtönt, s manőverük kis híján sikerült is. Amikor rajtakapták a bűnözőket, a bíróság - rákbetegségükre tekintettel - eltekintett a börtönbüntetéstől - állítja a Rzeczpospolita című lengyel lap. A cikk szerint az ország északi részén lévő Gdynia városában zajlott le a piszkos ügylet: a bűnözők jó pénzért arra vettek rá néhány kórházi orvost, hogy "rákos megbetegedésük" miatt operálják meg, utána pedig küldjék kemoterápiás kezelésre őket. A járási bíróságon azonban jelentkezett egy kórházi alkalmazott, vallomást tett, s ennek alapján kitört a botrány: négy orvost rendőri felügyelet alá helyeztek - mondta el a lapnak Janusz Kordulski, a helyi államügyészség szóvivője. Hozzátette: vizsgálat folyik az autófosztogatók ügyvédje ellen is.

A megvesztegetett orvosok 40 ezer zlotyért (mintegy 2,8 millió forintért) nemcsak megoperálták az amúgy egészséges bűnözőket, hanem szövetmintákat is vettek tőlük, majd valóban rákbeteg emberek mintáit a bűnözök nevével ellátva szövettani vizsgálatra küldték. A csaló bűnözők további sorsáról nem szól a jelentés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?