Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halak hullottak az égből

MTI
2006.07.24. 11:50
Apró halak záporoztak az égből a délnyugat-indiai Kerala állam Manna nevű településén. Mint a The Hindustan Times című lap hétfőn beszámolt róla, a múlt csütörtökön a városban zápor kerekedett, de nem víz hullott a felhőkből, hanem ceruzavékonyságú, apró pici halak.

"Kezdetben észre sem vettük, csak egy idő után figyeltünk fel rá, hogy valami lucskos dolgok vannak a földön és részben mozognak is" - mondta a lapnak az egyik helybéli kereskedő, egy másik férfi meg hozzáétette, hogy csak ő maga vagy 30 kicsi halat szedett össze. Hasonló beszámolók időről-időre érkeznek a világ minden térségéből - hullott már az égből béka és paradicsom is. A jelenséget a tudósok azzal magyarázzák, hogy egy-egy nagy erejű vihar, forgószél az apró állatokat, vagy apróbb tárgyakat felkapja, esetleg egészen nagy távolságra viszi magával, amint azonban a szél ereje csökken, ezek az objektumok a földre hullanak.