Jelentős forgalmi változások Dél-Budán

MTI
2006.08.21. 08:42

Jelentős forgalmi változásokra, és várhatóan dugókra is számítaniuk kell azoknak, akik mától a dél-budai térségben akár autóval, akár tömegközlekedési járművön utaznak. Megkezdődik a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri és Bocskai úti megállójának építése, ezért a Fehérvári úton közlekedő villamosok helyett pótlóbuszok kerülő útvonalakon szállítják majd az utasokat.

A 18A, a 41-es és a 49-es számú villamosok augusztus 21. és 27. között csak Albertfalva kitérőig járnak, ezt követően pedig a Kanizsai utcáig közlekednek, várhatóan jövő év augusztusáig.

A 18-47V jelzésű villamospótló busz a Móricz Zsigmond körtér, míg a 41V jelzésű pótlóbusz a Szent Gellért tér irányába szállítja az utasokat. A 14-es, a 114-es, a 103-as és a Tétény-busz gyakrabban közlekedik.

Az autósoknak a Fehérvári út, és a Móricz Zsigmond körtér egy részének lezárása miatt nagy kerülőt kell tenniük az Etele út, illetve a Hengermalom út irányába. A lezárásokat elkerülő autósok közlekedését ugyanakkor nehezíti, hogy az Etele út és a Tétényi út sarkához közel is metróállomás épül, ezért, csakúgy, mint a múlt héten rendszeresen, a Tétényi úton is torlódások alakulhatnak ki.