Ödön
2 °C
11 °C

Helyreállítják az ipolytarnóci vasútvonalat

MTI
2006.09.01. 15:16

Megkezdték a Nógrádszakál és Ipolytarnóc közötti vasúti pálya helyreállítását, így várhatóan szeptember közepétől ismét járnak a vonatok. A vasúti pálya a június végi özönvízszerű esőzés következtében rongálódott meg Nógrád megyében, tájékoztatott pénteken a MÁV Zrt. szóvivője.

Kavalecz Imre elmondta, szeptember 15-ig kell megtörténnie a helyreállításnak úgy, hogy újra elindíthassák a közforgalmú vasúti közlekedést. Ezután tovább folynak azok a munkák, amelyek a vonatközlekedés mellett is elvégezhetők, a teljes helyreállítást szeptember 30-ig fejezik be. A helyreállítás költsége megközelíti a 300 millió forintot, a munkát a Montavia Kft. végzi.

A pálya helyreállításáig az utasokat továbbra is vonatpótló autóbuszok szállítják Ipolytarnóc és Nógrádszakál között, a tehervonatok pedig kerülő útvonalon járnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?