Győri csalókat köröz a rendőrség

MTI
2006.09.07. 15:26

Hamis iratok felhasználásával 120 millió forint értékű tévékészüléket szereztek meg azok a csalók, akik ellen a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást. Gróf Benedek 31 éves és Csizmadia László 33 éves győri lakosok ellen körözést adtak ki, mivel mindketten megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

A rendelkezésre álló adatok szerint a tettesek a DHL Express Szlovákia szállítmányozási cég megtévesztésével jutottak hozzá két kamionnyi tévékészülékhez. Egy győri székhelyű cég nevében jártak el jogosulatlanul és a csaláshoz hamis iratokat is felhasználtak - mondta Kocsis Tünde alezredes. Az 520 darab 68 centiméter átmérőjű Samsung HDTV típusú Plazma és 160 darab 102 centiméter átmérőjű Samsung típusú LCD tévékészüléket ismeretlen helyen elrejtették és feltehetően illegális úton értékesítették. A televíziók megtalálása érdekében országos és nemzetközi tárgykörözést rendeltek el - közölte az alezredes.

A rendőrség kéri, hogy a Győr megyei rendőr-főkapitányságon vagy bármely rendőri szervnél tegyen bejelentést, akinek a körözött személyekről, illetve az eltulajdonított tévékészülékekről tudomása van.