Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingyenes tankönyvek a meglopott iskolának

2006.09.08. 15:15

A Nemzeti Tankönyvkiadó ingyenesen engedi át a megrendelt könyveket a Heves megyei gyöngyöstarjáni iskolának, miután ismeretlen tettesek ellopták az iskola tankönyvekre félretett pénzt.

"Amikor értesültünk arról, hogy a kistelepülés általános iskolájából elloptak 900 ezer forintot, úgy döntöttünk, hogy a tőlünk 300 ezer forint értékben rendelt könyveket ingyen szállítjuk le, sőt, az erre a tanévre vonatkozó esetleges további rendeléseket fél áron számoljuk el" - mondta az MTI-nek Kilincsányi Ágnes, a Nemzeti Tankönyvkiadó kommunikációs vezetője.

A legutóbbi tankönyvpénz-lopás június 23-án történt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön: a Kiovini Ferenc Általános Iskolából eltűnt a részben tankönyvek vásárlására szánt 1,8 millió forint, és a Nemzeti Tankönyvkiadó ekkor is ingyen adta át a megrendelt könyveket.