Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orvhalászokat lőttek lábon Borsodban

MTI
2006.09.11. 13:03

Lábon lőtt két orvhalászt egy halőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gelej egyik halastavánál, a rendőrség a halőr ellen is eljárást indított, közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel hétfőn. Az utóbbi időben elszaporodott hallopások miatt az elmúlt hétvégén az éjszakai órákban a geleji tónál a halőrrel közös járőröztek a rendőrök. A járőrözéskor arra lettek figyelmesek, hogy négy férfi lopakodik a tó partján, akik - miután a rendőrök igazoltatásra szólították fel őket - futásnak eredtek.

A rendőrök és a halőr üldözőbe vették a férfiakat, de futás közben a halőr elesett és a nála lévő sörétes, duplacsövű vadászfegyvere elsült. A gumilövedékek megsebesítették egy 33 éves és egy 32 éves férfit. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a lábsérülések nyolc napon belül gyógyulnak. A rendőröknek rajtuk kívül sikerült elfogni harmadik társukat is. A halőr fegyverét a rendőrség lefoglalta, fegyvertartási engedélyét bevonta, s foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellene.