Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét halálos baleset a hétvégén

MTI
2006.09.17. 18:19
Hét halálos közúti baleset történt a hétvégén Magyarország útjain, azonban azokon az útszakaszokon azonban nem volt baleset, ahol a rendőrség fokozott ellenőrzéseket tartott - tájékoztatta a Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t vasárnap délután. Az ORFK közleménye szerint a rendőrség a közlekedésbiztonság javítása, a forgalom segítése, a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedés szabályait durván megszegők hatékony kiszűrése érdekében fokozott ellenőrzéseket hajt végre a hétvégeken, június 21. óta. Az ellenőrzések helyszíne a gyorsforgalmi úthálózat, valamint az egy- és kétszámjegyű utak közlekedésbiztonsági szempontból fokozottan veszélyes szakaszai, továbbá az idegenforgalommal érintett területek.

Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a mozgás közbeni szabálysértések, például elsősorban a baleseti okok között vezető helyen álló sebességtúllépések, és szabálytalan előzések, továbbá a záróvonal átlépések kiszűrésére. Az ORFK szerint a túlterhelt autópályákon egyre gyakrabban fordul elő, hogy a kialakuló torlódás esetén néhány gépkocsivezető a gyorsabb előrejutás érdekében a leálló sávot veszi igénybe. Ez a magatartás balesetveszélyes és a jogkövető közlekedőket is irritálja, ezért szankcionálására szintén nagy hangsúlyt fektetnek.