Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajók

MTI
2006.09.18. 11:21

A Balatonon őszi menetrend szerint közlekednek hétfőtől a kompok és a hajók, közölte a Balatoni Hajózási Rt. központi állomásfőnöke. Kovács Miklós tájékoztatása szerint az eddigi 40 perc helyett óránként indulnak a kompjáratok a két part között; a első reggel 7 órakor fut ki a szántódi révből, az utolsó pedig 19 órakor. Tihanyból 7.30 órakor indul az első komp, az utolsó 19.30 órakor. Szeptember 25-től ismét változik a menetrend, fokozatosan ritkulnak majd a járatok, tette hozzá.

Nem csak a kompok, de a Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony között menetrend szerint közlekedő hajók is ritkábban járnak majd, és ez évben utoljára október 8-án szállítanak utasokat a két part között. Az állomásfőnök elmondta azt is, hogy az elmúlt hétvégén a kompok mintegy 800-900 járművet és 2-3 ezer utast szállítottak, a menetrendszerinti hajókon pedig hozzávetőleg kétezren keltek át a Balatonon.