Határozat vérható a maffiaperben

MTI
2006.10.06. 06:44

Pénteken hirdet határozatot a Szegedi Ítélőtábla a "kecskeméti maffiaper" néven elhíresült büntető ügyben, melyben az első fokon eljáró bíróság bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt összesen 68 év fegyházbüntetést szabott ki.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott R. László - akit nem jogerősen 12 év fegyházra ítélt a bíróság - a kilencvenes évek közepétől egy bűnszervezetet irányított elsőszámú vezetőként.

2004 tavaszán a bűnszervezet irányítói megegyeztek abban, hogy egyik riválisukat, T. Tibort külföldi bérgyilkosokkal megöletik. Az ismeretlenül maradt bérgyilkosok a megbízóktól motorkerékpárt és lőfegyverek biztosítását kérték. Ezek beszerzéséről a vádirat szerint a szervezetet irányító R. László döntött, több más vádlott pedig részt vett a műveletben. A csoport több tagját akkor fogták el egy kecskeméti benzinkútnál, 2004 nyarán a rendőrök, amikor éppen fegyvereket szállítottak.

A tárgyalóteremben megjelent vádlottak az utolsó szó jogán ártatlanságukat hangoztatták, és felmentésüket kérték a bíróságtól.