Három fegyveres rablót fogtak el

2006.11.13. 14:00

Három embert is elfogott a rendőrség abból a társaságból, amely a gyanú szerint egy pénzszállító-rablás mellett több más fegyveres rablást is elkövetett a fővárosban - értesült a Havaria Press. A három feltételezett elkövető közül kettőt Magyarországon, egy harmadikat pedig Angliában sikerült kézre keríteni, egy negyedik bandatagot viszont még köröznek. Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy összefüggésbe hozható-e a banda más hasonló bűncselekményekkel.

A banda három tagja először március 5-én hajnalban támadott meg egy testvérpárt a III. kerületi Remetehegyi úton. A símaszkos támadók behatoltak a sértettek családi házába, hangtompítós lőfegyverrel agyonlőtték a házőrzőt, majd elrabolták a házban talált értékeket. A szablyával illetve viperával megtámadott sértettek egyike súlyos sérülést szenvedett.

Április 21-én kora délután a XIII. kerületi Jász utcában támadott meg három álarcos egy nagykereskedést, amit szintén fegyverrel raboltak ki. A banda eddigi legnagyobb, ismert akciója augusztus 14-én volt, amikor kora délelőtt megtámadtak egy pénzszállító autót a XII. kerületi MOM Parknál. A pénzszállítótól három pénzeszsákot és egy fegyvert tulajdonítottak el, majd - noha a másik őr rájuk lőtt - két járművel elmenekültek a helyszínről.