Gázmérgezés Karcagon: négy sérült közül három gyerek

MTI
2007.01.02. 17:33
Gázmérgezés történt kedden egy családi házban Karcagon, a helyszínről három gyereket és egy felnőttet szállítottak kórházba - közölte a rendőrség az MTI-vel. A kórházból kapott információ szerint a sérültek állapota stabil, de megfigyelésük miatt az éjszakát még bent töltik.

A lakóépületben három felnőtt és három gyerek tartózkodott, közülük egy nő és a három gyerek lett rosszul - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A mentőket a házban lévő férfi értesítette, a rosszullétre panaszkodókat a helyi Kátai kórházba szállították - tette hozzá Kovács Ágnes rendőr hadnagy. A mérgezést szenvedett gyerekek kettő, hat és kilenc évesek.

A gázmérgezést feltehetően egy szellőzés nélküli helyiségbe felszerelt gázkazán okozta. A rendőrség az ügyben nyomozást indított. Oszlács Judit, a karcagi kórház igazgató-főorvosa az MTI-nek elmondta: a szén-monoxid-mérgezés tüneteivel beszállított fiatal nő és a három kiskorú gyerek állapota stabil. A biztonság kedvéért éjszaka még megfigyelik őket, és várhatóan szerdán elhagyhatják az intézményt.